Razen in Sterrenplaten

Op vrijdag 8 januari mag Sterrenplaten opnieuw de studio betreden, en doet dat dadelijk met een gast: Razen, de band van Brecht Ameel en Kim Delcour. Iets meer dan een jaar na ‘Remote Hologram’ verschijnt namelijk haar opvolger ‘Endryhmes‘.

“Endryhmes is een neologisme dat één van de meest standaard en intuïtieve dichtvormen — de eindrijm — verheft tot een zelfstandige muzikale vorm. Op twee namiddagen in november 2014 en januari 2015 nam Razen vier stukken op waarin ze een nieuw minimalisme verkennen. De vier stukken worden gedragen door de dwingende focus en improvisatie — aangescherpt tijdens talloze concerten. Het trio ontdoet hun akoestische deep listening van de kenmerkende drone en openen de poort naar een ruw melodisch en psychedelisch minimalisme, waarin de geest van Louis Andriessen waart.” beschrijft Kraak de nieuweling op hun bandcamppagina.

Naast de plaat brengen Brecht en Kim ook eigen gekozen plaatjes mee die wisten te inspireren tijdens het maken van Endrhymes.

Luisteren dus, tussen 9 en 10pm op Radio Scorpio via 106fm in en rond Leuven of via www.radioscorpio.be tot zover de wifi reikt.

En voor wie graag teert op het verleden: onze laatste uitzending van het jaar vind je hier.

Volg Sterrenplaten:

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten