SOS Blok: Dag 7

Het was niet de meest stralende dag wat het weer betrof, maar wel ideaal om vanuit je luie zetel wat algemene kennis op te doen. Zo kon je rond de middag je Aardrijkskunde een beetje bijschaven via je favoriete zender.

Eerst ontvingen we echter enkele hoogstaande gasten in onze pop-up studio die niet onbekend zijn bij Radio Scorpio. Ivan de Vadder gaf de aftrap, gevolgd door Paul Kellens. Die laatste wist ons meer te vertellen over zijn loopbaan na zijn eerste stapjes in de media-wereld bij de oudse vrije radiozender van België. De centrale boodschap is dus: er is toekomst na Scorpio, Hoewel hij later bij televisie is gaan werken, blijft radio toch top.

Ook al ging het daarna over serieuze onderwerpen, we hielden het plezant. Op een luchtige manier werden we dan ook onderhouden over Griekenland en de vraag of het al dan niet een goede zaak zou zijn om ze in de Eurozone te houden. Zo niet zouden feta, ouzo en dergerlijken hier een pak goedkoper worden. Maar voor JEF Leuven-voorzitter Peter Oomsels krijgt de uitsluiting van Griekenland een volmondig: NEE.

Na wat moeilijke woorden (buitenlands- en grenzenbeleid) konden we onze wereldkennis wat aanscherpen. Wit-Rusland heeft als hoofdstad Minsk en heeft als buurlanden Rusland, Oekraïne, Polen, Litouwen en Letland. Zo, dat weten we dan ook weeral.

Rond de klok van drie kwam ook schepen van cultuur en studentenzaken Denise Vandevoort haar zegje doen over examens, Leuven en studenten.


Natuurlijk niet vergeten: muziek! Zo kwam er een Popkoor (@ De Cohorte: misschien interessant luistervoer?), Fortunate Few (speelden al in het STUK en brachten met een stevige set toch wat zon in huis), het duo van Sohètko die een intimistische set en français brachten onder begeleiding van gitaar en banjo en Marxon (foto) die een heus drumstel naar de studio meebrachten. Allemaal unplugged, uiteraard! En om het rijtje compleet te maken kwam Matthieu van Enola (= Goddeau + Digg) zijn dagelijkse recensie bespreken.