Scoops van 21 tot 25 mei

Het academiejaar is gedaan maar Scorpio Scoops zit niet stil, ook tijdens de blok vertellen wij jou wat er buiten je studentenkamertje gebeurd. Maar eerst nog nieuws van de voorbije week:

Maandag interviewden we prof. dr. Frank Raedemakers, hoofdgeneesheur UZLeuven over ziekenhuisinfecties. Wij waren er verder als de kippen bij om Veto bij ons uit te nodigen: het hot item was de mogelijke herindeling van het academiejaar aan de KUL. We vroegen daarover ook Ludo Melis, vicerector onderwijsbeleid aan de KUL, aan de tand. Voor de laatste keer dit academiejaar stelden de jongens van Veto  de hoofdpunten van deze week voor.
http://www.mixcloud.com/ScorpioScoops/scorpio-scoops-21-mei-2012/

Dinsdag belden we met Ann Hendrikx van Doekjes en Broekjes, met dat project hebben ze dit jaar het wereldrecord luiers verversen verbroken. Volgend jaar opnieuw! Andere scoops waren nog: Kim Clijsters stopt met tennissen na de US Open, nieuwe namen voor Pukkelpop en een internationale wereldmarkt komt  naar Leuven. Zoals iedere dinsdag maakten we ook tijd voor sappig lifestyle & showbizz nieuws.

Woensdag stond het online blogproject 'Eén idee per dag' in de kijker. Het is een project van Flanders DC dat de voorbije maand aan creatievelingen de kans bood om op een online platform hun innovatieve hersenspinsels te spuien. 22 mei is de winnaar met het meest originele idee, bekend gemaakt. We interviewden verder Gert Mathay over zijn project 14712. Mathay is zelf een nierpatiënt en gaat met zeven vrienden l'étappe du tour fietsen om geld in te zamelen voor transplantatie-onderzoek. De uitzending sloten we af met modenieuws.
http://www.mixcloud.com/ScorpioScoops/scorpio-scoops-23-mei-2012/

Donderdag kwam Bernd Vanderheyden langs in de studio om ons warm te maken voor het STUK Eindfeest van die avond. Ook Radio Scorpio was daar vertegenwoordigt met een gevuld programma, Scorpio Labo. Verder interviewden we Brecht Provoost van Hidden City. Zij zijn momenteel bezig met het toegankelijk maken van handelszaken voor rolstoelgebruikers. Ook de sportievelingen vergeten we niet, voor hen was er ook vandaag weer heel wat sportnieuws, heet van de naald.
http://www.mixcloud.com/ScorpioScoops/scorpio-scoops-24-mei-2012/

Omdat nieuws niet altijd zwaar hoeft te zijn, interviewden we vrijdag Filip Wouters van de Koninklijke Vlaamse Imkerbond. Er zijn al maar minder bijen in ons land en wij vroegen hem hoe dat kwam en of dat dan zo erg is. Criminaliteit is van alle tijden maar computercriminaliteit heeft een specifieke terminus post quem. Luc Beirens van de Federale Computer Crime Unit vertelde ons over het wat, het het hoe en de risico's. Scorpio Scoops is afgesloten met alweer een mooie cultuuragenda en cultuurnieuws.


That's all folks!